Oatmeal

Wie mij op Instagram volgt (@bijtwijs) kan raden wat mijn lievelings ontbijtje is. Havermout pap! I love it! Lekker, warm, oneindige variatie en goedkoop. Vandaag deel ik met jullie de manier waarop ik dit goddelijke goedje maak en een aantal variatie tips.

Ingrediënten:
• 30 gram havermout
• 120 gram melk (ik gebruik sojamelk van de Lidl)
• 80 gram water
• 1 banaan
• Kaneel naar smaak

Bereiding:
• Prak de banaan en doe dit in een pannetje.
• Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer het goed door.
• Zet de pan op een laag vuur en roer het om de paar minuten door.
• Laat de pap 3 minuten koken en zet daarna het vuur uit.
• De pap is nu nog redelijk vloeibaar, zodra het mengsel afkoelt wordt het steviger.
• Voeg eventueel nog wat water toe om de dikte te krijgen die je prefereert.
• Doe het mengsel in een kommetje en decoreer het naar hartenlust!

Variatie tips:
• Je kan de kaneel vervangen door anijs, koekkruiden, kokosrasp of cacao poeder etc.
• Experimenteer met bijvoorbeeld water, koemelk, amandelmelk, kokosmelk of voor de lekkerbek met chocolade melk!
• Mét of zonder topping? Wat jij wilt! Appel, peer, ananas, druiven, gojibessen, sinaasappel, kiwi de lijst is eindeloos!

Voedingswaarde zonder topping:
• 290 kcal.
• 4 gram vet
• 51 gram koolhydraten
• 9 gram eiwitten

Stuur voor een vraag of voor meer informatie een e-mail naar marlot@bijtwijs.nl en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op.

Groetjes,

Handtekening 130 x 66