Gezonde appelmoescake

Ik ben verzot op mijn bananabread, maar wat afwisseling in je tussendoortjes is nooit verkeerd! De hoofdrol voor de cake die ik vandaag met jullie deel is dan ook niet banaan, maar APPEL! Ik heb ‘Puur appelmoes’ van ‘Hak’ gebruikt, deze is zonder toegevoegde suiker. Als ik iets gezonds bak dan wil ik natuurlijk niet dat er als nog ongevraagde ingrediënten in zitten!

Ingrediënten:
• 100 gr. havermout
• 50 gr. volkoren meel
• 250 gr. appelmoes
• 3 eieren
• 100 gr. appel
• 40 gr. noten mix
• 1 el. zonnebloemolie
• 2 tl. bakpoeder
• 2 tl. kaneel
• Snuf zout

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden .
• Klop de eieren luchtig. Voeg de havermout, meel, kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe en meng het door elkaar.
• Voeg een scheutje zonnebloemolie toe.
• Snij de appel in dobbelsteentjes.
• Hak de noten mix grof en voeg deze samen met de appel stukjes toe aan het beslag.
• Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier bekleedde cakevorm van 20 cm.
• Bak de appelmoescake in ongeveer 50 minuten af in de voorverwarmde oven.
• De appelmoescake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Voedingswaarde per plak (wanneer je 12 plakken uit de cake snijdt):
• 110,50 kcal.
• 4,25 gram vetten
• 26 gram koolhydraten
• 10 gram eiwitten

Stuur voor een vraag of voor meer informatie een e-mail naar marlot@bijtwijs.nl en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op.

Groetjes,

Handtekening 130 x 66