Chocolade melk

Ik ben over het algemeen tevreden over de gezonde leefstijl die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, maar ruimte voor verbetering is er àltijd! Een puntje wat ik sinds het nieuwe jaar aanpak is dat ik meer clean en puur wil eten. In grote lijnen doe ik dat, maar als het om “lekkere” dingen gaat kan ik nog wel eens de mist in gaan. De koekjes uit te supermarkt zijn dan bijvoorbeeld erg verleidelijk. Op zich is hier niets mis mee, zolang het binnen de perken blijft. Toch wil ik stukje bij beetje naar 95-100% clean en puur eten. Dit houd in dat er geen kunstmatige troep ik mijn eten zit, maar eten zoals de natuur het bedoelt heeft. Dit zodat mijn lichaam de beste brandstof krijgt om op te functioneren. Mijn grootste struikelblok is chocolade en dan met name de poederzakjes ‘Cacao Fantasy’ van de ‘Douwe Egberts’. Zo lekker! Maar niet zo best voor mij aangezien ik erg veel vraag van mijn lichaam door het vele bewegen. Afgelopen vrijdag avond had ik trek in wat “lekkers” maar had niets van dit in huis. Na even wat op het internet rond gespeurd te hebben kwam ik bij een basis chocolade melk recept wat ik iets aangepast heb aangezien ik niet alles in huis had. En lekker dat het was!! Sindsdien heb ik al meerdere mokken op :)

Ingrediënten:
· 300 ml. magere koemelk (of plantaardige melk)
· 10 gram honing
· 1 eetlepel rauwe cacao poeder

Bereiding:
· Héél simpel!! Alles in een pan, goed roeren terwijl het opwarmt.
· En daarna óf heerlijk warm drinken óf af laten koelen voor een verkoelend glas chocolade melk!
· Enjoy!

Zoals je hieronder kunt zien is mijn versie niet persé een heel mager drankje qua calorieën. Máár het zeker clean, puur en voedzaam.

Voedingswaarde:
BIJTWIJS Chocolade melk 310 ml
· 182 kcal.
· 4 gram vetten (waarvan 2 gram verz. vetten)
· 32 gram koolhydraten (waarvan 14 gram suikers)
· 12 gram eiwitten

1 zakje Douwe Egberts Cacao Fantasy + 300 ml. magere melk
· 163 kcal.
· 1 gram vetten (waarvan 1 gram verz. vetten)
· 26 gram koolhydraten (waarvan 25 gram suikers)
· 11 gram eiwitten

Chocomel 310 ml.
· 270 kcal.
· 8,4 gram vetten (waarvan 5,9 gram verz. vetten)
· 37,2 gram koolhydraten (waarvan 36,6 gram suikers)
· 9,9 gram eiwitten

Stuur voor een vraag of voor meer informatie een e-mail naar marlot@bijtwijs.nl en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op.

Groetjes,

Handtekening 130 x 66